Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Στα μπαράζ του Euro 2012 «Πέρασαν» Κροατία, Ιρλανδία, ανοιχτοί λογαριασμοί για Βοσνία-Πορτογαλία

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το...
ντέρμπι των μπαράζ η Κροατία που νίκησε με 3-0 την Τουρκία μέσα στην Κωνσταντινούπολη και ουσιαστικά πανηγύρισε την πρόκριση στο Euro 2012 από τον πρώτο αγώνα. Οι Ολιτς (2'), Μάντζουκιτς (32') και Τσορλούκα (51') μετέτρεψαν σε περίπατο την αναμέτρηση και σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς που θα γίνει την επόμενη Τρίτη στο Ζάγκρεμπ.

Τουρκία: Ντεμιρέλ, Μπαλτά, Κορκμάζ, Εμρέ, Άλτιντοπ, Γκονούλ (46΄Τορέ), Ινάν (69΄Τοπάλ), Αρντά Τουράν, Γιλμάς (81΄Μπουλούτ), Κατσάρ, Σαμπρί

Κροατία: Πλετίκοσα, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς (83΄Πράνιτς), Μόντριτς, Σρνα, Σίλντενφελντ, Ντούμοβιτς, Μάντζουκιτς (90΄Εντουάρντο), Όλιτς (85΄Γέλαβιτς), Βίντα

Βοσνία – Πορτογαλία
Το έργο της Πορτογαλίας στη Ζένιτσα δεν ήταν εύκολο με την «παρέα» του Κριστιάνο Ρονάλντο να μένει στο 0-0 κόντρα στους «σκληροτράχηλους» Βοσνίους, όμως, ακόμα κι έτσι, οι Ίβηρες έχουν το «πάνω χέρι» με τη ρεβάνς στις 15 του μήνα να είναι στη Λισσαβόνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός 18άδας για τους Πορτογάλους έμεινε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, κάτι που σημαίνει ότι διατηρεί ακόμα το δικαίωμα να επιλέξει την εθνική Ελλάδας.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Γιάχιτς, Μισίμοβιτς, Μεντουνιανίν (67' Μάλετιτς), Ράχιμιτς, Σαλίχοβιτς (68' Ιμπίσεβιτς), Πιάνιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Τζέκο.

Πορτογαλία: Πατρίτσιο, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Κοεντράο, Περέιρα, Μεϊρέλες, Νάνι, Βελόσο, Μουτίνιο, Ρονάλντο, Ποστίγκα (65' Αλμέιδα). 

Τσεχία-Μαυροβούνιο 2-0 
«Αγκαλιά» με την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2012 βρίσκεται από σήμερα η Τσεχία. Αν και το πρώτο ημίχρονο πέρασε... αναίμακτα, στο δεύτερο 45λεπτο, η πίεση των Τσέχων απέδωσε καρπούς. Με το γκολ του Πίλαρ στο 63' και του Σίβοκ στις καθυστερήσεις, επικράτησε 2-0 του Μαυροβούνιου και είναι το μεγάλο φαβορί για να βρεθεί στα γήπεδα της Ουκρανίας και Πολωνίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στο Μαυροβούνιο.

Τσεχία: Τσεχ, Γκεμπρεσελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Ροσίτσκι, Πουντίλ, Πλασίλ, Πιλάρ (90' Κολάρ), Γίρασεκ, Πέκχαρτ (92' Λαφάτα), Ρέζεκ (81' Πόσπεχ).

Μαυροβούνιο: Μπόζοβιτς, Παβίσεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντζούντοβιτς, Σάβιτς, Βούκσεβιτς (88' Ντελίμπασιτς), Πέκοβιτς (80’ Ζβέροτιτς), Ντρίνσιτς, Γιόβετιτς, Βούσινιτς, Νταμιάνοβιτς (61' Μπόζοβιτς).

Εσθονία - Ιρλανδία 0-4 
Σε... τυπική διαδικασία μετέτρεψε η Ιρλανδία τη ρεβάνς με την Εσθονία στο Δουβλίνο, την ερχόμενη Τρίτη. Η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι πανηγυρίζει ήδη την πρόκρισή της στα τελικά, καθώς επικράτησε 4-0 στο Ταλίν της Εσθονίας, στον πρώτο αγώνα μπαράζ των προκριματικών της διοργάνωσης. Ο Αντριους στο 13', ο Γουόλτερς στο 67' και ο Ρόμπι Κιν στο 71' και 88' πέν. πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες. Στο 34' αποβλήθηκε ο Στεπάνοφ, ενώ στο 77' το δρόμο προς τα αποδυτήρια είδε και ο Πιρόγια.

Εσθονία: Παρέικο, Πιρόγια, Κρούγκλοφ, Γιέγκερ, Στεπάνοφ, Νμίτριεφ, Κινκ (67' Πούριε), Βουνκ (61' Λίντπερ), Βασίλεφ, Κλαβάν, Αουπέρα (55' Βοσκομποϊνίκοφ).

Ιρλανδία: Γκίβεν, Κέλι, Λέτζερ, Νταν, Γουόρντ, Γουίλαν (78' Φάχι), ΜακΓκίντι, Άντριους, Νταφ (73' Χαντ), Γουόλτερς (83' Κοξ), Κιν.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Βοσνία / Ερζεγοβίνη – Πορτογαλία 0-0

Τουρκία – Κροατία 0-3
(2' Ολιτς, 32' Μάντζουκιτς, 51' Τσορλούκα)

Τσεχία – Μαυροβούνιο 2-0 
(63' Πίλαρ, 90' +1' Σίβοκ)

Εσθονία-Ιρλανδία 0-4 
(13' Αντριους, 67' Γουόλτερς, 71', 88' πεν. Κιν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου