Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το Βερολίνο σχεδιάζει προσλήψεις προσωπικού


Η Γερμανία θα ξοδέψει το 2012 περισσότερα χρήματα απ' όσα είχε προβλέψει αρχικά για την πρόσληψη νέου προσωπικού στα υπουργεία της, κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών, όπου εξαιτίας της κρίσης χρέους έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στο φόρτο εργασίας.

Το αναθεωρημένο σχέδιο του προϋπολογισμού, που υιοθετήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή από την επιτροπή προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, προβλέπει περίπου 100 περισσότερες προσλήψεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο σε όλα τα υπουργεία. Συνολικά ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει τη δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας.
Το υπουργείο Οικονομικών, του οποίου προΐσταται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα ενισχυθεί "σημαντικά", όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ειδικός για τον προϋπολογισμό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Νόρμπερτ Μπάρτλε, "στο πλαίσιο όσων συμβαίνουν στην ευρωζώνη".
Στο υπουργείο Οικονομικών, σημειώνει ο Μπάρτλε, "οι άνθρωποι εργάζονται κάποιες φορές νυχθημερόν".
Το υπουργείο θα ενισχυθεί με 60 νέους υπαλλήλους --με 42 θέσεις εργασίας να έχουν προστεθεί τις τελευταίες ημέρες--, πολλοί από τους οποίους θα συμμετάσχουν στις ομάδες που ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά οικονομικά προβλήματα και τις χρηματαγορές.
Συνολικά στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εργάζονται περίπου 4.000 άνθρωποι. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται οι τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι στις εφορίες.
Η κρατική μηχανή "έχει ανάγκη από ανθρώπους με προσόντα και πρέπει να τους προσελκύσουμε", δήλωσε ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Ότο Φρίκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου