Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τρεις νεκροί σε χώρους όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές κατά της Γουόλ Στριτ

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χώρους που έχουν καταλάβει διαδηλωτές του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ, στο Βερμόντ,
το Όκλαντ της Καλιφόρνιας και τη Νέα Ορλεάνη: μία από τις περιπτώσεις οφείλεται σε αυτοκτονία, σε άλλη μία ο θάνατος οφείλεται σε ένοπλη συμπλοκή κοντά στους χώρους όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές.

Στη πρώτη περίπτωση, στο Μπέρλιγκτον, στην πολιτεία Βερμόντ, ένας άνδρας 35 ετών, βετεράνος, αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της εφημερίδας η αστυνομία καλεί διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το χώρο που έχουν καταλάβει ώστε να μπορέσει να ερευνήσει την υπόθεση, ενώ η δημαρχία της πόλης προσπαθεί να αμβλύνει την ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. 

Επιπλέον, στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας, οι τοπικές εφημερίδες αναφέρουν το θάνατο από σφαίρα ενός άλλου άνδρα, πιθανώς έπειτα από έναν καβγά στον οποίο ενεπλάκη, στο χώρο που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές ή ακριβώς δίπλα από αυτόν. Οι εμπλεκόμενοι δεν φαίνεται ότι σχετίζονται με τους διαδηλωτές.

Στον ιστότοπο των διαδηλωτών επιβεβαιώνεται ο θάνατος αυτός χωρίς να δίνονται άλλες πληροφορίες. 

Η δημαρχία του Όκλαντ ζήτησε από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το χώρο που έχουν καταλάβει, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times. 

Στο Όκλαντ έχουν σημειωθεί επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν υπερβολική χρήση βίας. Παρά το ότι το τελευταίο περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την αστυνομία, είναι πιθανό ότι θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις τεταμένες σχέσεις διαδηλωτών και αστυνομικών.

Τέλος, την Τρίτη ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στη σκηνή του στο χώρο που έχουν οι διαδηλωτές του κινήματος στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο των διαδηλωτών. Ο άνδρας, 53 ετών, που δεν έφερε σημάδια τραυματισμού, ήταν νεκρός τουλάχιστον δύο ημέρες προτού βρεθεί το πτώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου