Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τα χειροκροτήματα, η θέση των αρχηγών και οι υπουργοί


Εν μέσω χειροκροτημάτων από όλες τις πτέρυγες -πλην αυτών των κομμάτων της Αριστεράς- ο Λουκάς Παπαδήμος ολοκλήρωσε χθες το βράδυ την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων, ανοίγοντας -ως είθισται- την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανθρωπο-γεωγραφία της Ολομέλειας, που διέφερε σε σημαντικά σημεία σε σχέση με αυτήν πριν από δέκα μέρες, που η Βουλή παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου....

Ο πρώην πρωθυπουργός καθόταν στην πρώτη σειρά των βουλευτικών εδράνων δίπλα από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, όπως επίσης και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, οι Αντ. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση κάθονταν στα πρώτα βουλευτικά έδρανα των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.
Οι αντιπρόεδροι
Στα υπουργικά, δίπλα στον Λουκά Παπαδήμο, πήραν θέση οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Θ. Πάγκαλος, ενώ δίπλα τους κάθισε ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος και στην πίσω σειρά ο νέος υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας.
Σε... καλωσόρισμα των νέων μελών της κυβέρνησης από το ΛΑ.Ο.Σ., του υπουργού Μ. Βορίδη και του υφυπουργού Α. Γεωργιάδη, προέβησαν οι... παλιοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές και στην αρχή και στο τέλος της ομιλίας του.
Αξίζει να επισημανθούν δύο... τοποθετήσεις στα βουλευτικά έδρανα, αυτή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτη στον... χώρο που κάθονται βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και του Κυρ. Μητσοτάκη στον χώρο των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δύο έδρανα ακριβώς πίσω από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου