Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Βροχές και προβλήματα σε όλη την Κύπρο


Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε δεκάδες κλήσεις που αφορούσαν άντληση νερών από υπόγεια, καθαρισμό πλημμυρισμένων δρόμων και απομάκρυνση δέντρων, που αποκόπηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 12 κλήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου, 16 στην επαρχία Λάρνακας και σε 10 κλήσεις ανταποκρίθηκε
η ΕΜΑΚ στην περιοχή Κοφίνου. Σύμφωνα με την κα Κεμιτζή δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.


Επί ποδός βρίσκεται και η τροχαία. 
Σύμφωνα με το Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου, Δημήτρη Δημητρίου, προφανώς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σημειώθηκαν 3 σοβαρά τροχαία δυστυχήματα με έξι τραυματίες και 8 τροχαία, μόνο με υλικές ζημιές. Ο κ. Δημητρίου απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να τηρούν απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας. 

Εξάλλου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η αστυνομία, οι δρόμοι Πρόδρομου – Τροόδους – Ολύμπου είναι ολισθηροί, λόγω πτώσης χιονόνερου, γι αυτό και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Από τα καιρικά φαινόμενα, που επικρατούσαν χθες το απόγευμα στην περιοχή του αεροδρομίου της Λάρνακας, επηρεάστηκαν και οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της πόλης.

Έξι αεροσκάφη αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν για προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου. 
Οι έξι πτήσεις προέρχονταν από Βηρυτό, Βιέννη, Λονδίνο, Θεσσαλονίκη και δύο από Αθήνα. Επίσης μία πτήση που απογειώθηκε από το Κάϊρο, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports, Αδάμος Ασπρής, διευκρίνισε στο Ράδιο Πρώτο ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τους ισχυρούς πλευρικούς ανέμους, που έπνεαν στην περιοχή. Όπως εξήγησε ο κ. Ασπρής οι άνεμοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να αποσταθεροποιήσουν το αεροσκάφος και να το βγάλουν εκτός πορείας την ώρα που αυτό προσεγγίζει το δίαυλο προσγείωσης. Η εκτροπή των αεροσκαφών, είπε, πραγματοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους και λόγους ασφάλειας. Όλες οι πτήσεις, ανέφερε, πραγματοποιήθηκαν με ασφάλεια και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με μικρές καθυστερήσεις.

Το πτητικό πρόγραμμα του διεθνούς αεροδρομίου της Λάρνακας έχει επανέλθει από χθες πλήρως στην κανονική του λειτουργία.
Ελαφρώς πιο ήπια θα είναι σήμερα τα φαινόμενα. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό λειτουργό, Δημήτρη Χαραλάμπους, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και ανοίγματα, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει κάτω από την κανονική για την εποχή και θα κυμανθεί γύρω στους 15 στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 5 στα ορεινά.

Παρόμοιο το σκηνικό θα είναι και τις επόμενες μέρες, αλλά αναμένεται αποδυνάμωση των φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου