Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού σε συντριβή ελικοπτέρου

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Φρανσίσκο Μπλέικ Μόρα συνετρίβη νότια της Πόλης του Μεξικού, αναφέρουν οι Αρχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και οι άλλοι επτά επιβαίνοντες.

Ο 45χρονος Μπλέικ μετέβαινε από τη πρωτεύουσα στην πολιτεία Μορέλος, νότια του Ομοσπονδιακού Διαμερίσματος, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες οι οποίες φαίνεται ότι προκάλεσαν την συντριβή. 

«Τα σύννεφα την ώρα του δυστυχήματος σίγουρα σε κάνουν να σκεφτείς την πιθανότητα ατυχήματος» είπε ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλντερόν, ο οποίος εξήγγειλε έρευνα για τα ακριβή αίτια.

Ο Μπλέικ ορίστηκε υπουργός το 2010 και ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία της χώρας μετά τον πρόεδρο Καλντερόν. Καταγόταν από την πολιτεία της Τιχουάνα όπου και εκλέχτηκε για πρώτη φορά.

Ο θάνατος του Μπλέικ –βασικού στελέχους της ομάδας διαχείρισης της ασφάλειας– θεωρείται ήδη πλήγμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των ισχυρών καρτέλ ναρκωτικών τα οποία βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε ένοπλη και διαρκή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Άλλος ένας υπουργός Εσωτερικών, επίσης υπό τον Καλντερόν, ο Χουάν Μουρίνο, είχε σκοτωθεί κατά τη συντριβή αεροσκάφους το Νοέμβριο του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου