Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ανοδος στη Γουόλ Στριτ και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση 0,86% στο ΧΑ

 Στις 755,65 μονάδες έκλεισε την Παρασκευή  ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά 0,86% πιό κάτω από το κλείσιμο της Πέμπτης. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 35,94 εκατ. ευρώ. 

Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,36840 δολάρια, ενώ το spread του δεκαετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου διαμορφώνεται  στις 3.075,4 μονάδες βάσης.


Διεθνή Χρηματιστήρια 

Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία του την Παρασκευή οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις μετοχές τραπεζών και ασφαλιστικών να αναπληρώνουν μέρος των απωλειών που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στο πράσινο και η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχειά αλλά και το καλύτερο κλίμα που έφερε η υπερψήφιση μέτρων λιτότητας από την ιταλική Γερουσία.

Στην Ευρώπη, τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Tewlecom Italia ενίσχυσαν τη μετοχή της, ενώ οι BNP Paribas και Allianz βρέθηκαν στην «αιχμή» της ανόδου στις μετοχές χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών.

Στη Νέα Υόρκη, το κλίμα βοήθησε και η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ το Νοέμβριο -και ενώ τα καταστήματα ετοιμάζονται για την εορταστική περίοδο.

Στο πράσινο και στη δυτική όχθη του Ατλαντικού oι μετοχές των χρηματοπιστωτικών, με εκείνες των Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan να κλείνουν στο πράσινο.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε κατά 3,22% ενώ ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε άνοδο κατά 2,76%. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 ενισχύθηκε κατά 1,85%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,19% στις 12.153,46 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,04%, ενώ ο S&P ενισχύθηκε κατά 1,95%.

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI 225 έκλεισε στις 8.514,47 μονάδες με άνοδο 0,16%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου